2021 Bahar Yarıyılında Hibrit Eğitim Kararı Veren Üniversiteler

Pandeminin başlangıcından bu yana ülkemizde eğitim yüz yüze değil de uzaktan olarak ilerliyor. Hem ilköğretim hem lise hem de üniversite öğrencileri uzaktan eğitime geçiş yaptı. Zaman zaman farklı öğrenci grupları için ilköğretim ve lisede günlere göre belirli gruplar halinde yüz yüze eğitim uygulansa da üniversiteler için böyle bir uygulama denenmemişti. 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının başlamasıyla hibrit ve yüz yüze eğitim talep eden üniversite öğrencileri, ikinci dalganın gelebilmesi ve vaka sayılarında görülen artış sebebiyle ilk yarıyılda da uzaktan eğitime devam ettiler.

YÖK Öğrencilere Anket Gönderdi

Öğrencilerin ve üniversite akademisyenlerinin uzaktan eğitim ile ilgili görüşlerini tespit etmek ve bu bilgileri Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile paylaşmak için YÖK öğrencilere bir anket gönderdi. Geçtiğimiz perşembe günü katılımın sonlandığı anketin sonuçlarının yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken bazı üniversitelerden öğrencilerin isteklerini karşılayacak cevaplar üniversitelerinden gelmeye başladı. Bu açıklamalara göre bazı üniversiteler hibrit eğitime geçiş yapma kararı alırken bazıları da yeni yarıyılda da uzaktan eğitime devam etme kararı aldı.

Related Post

Bahar Yarıyılında Hibrit Eğitime Geçen Üniversiteler

  • Bursa Uludağ Üniversitesi: Hibrit Eğitim & Uzaktan Eğitim
  • Adıyaman Üniversitesi: Hibrit Eğitim & Uzaktan Eğitim
  • Mardin Artuklu Üniversitesi: Yüz yüze eğitim (Karar Kesin Değil)
  • Düzce Üniversitesi: Hibrit Eğitim
  • Konya Selçuk Üniversitesi: Hibrit Eğitim & Uzaktan Eğitim
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi: Hibrit Eğitim
  • Munzur Üniversitesi: Hibrit Eğitim

YÖK’ün Açıklanması Bekleniyor

1 Yıldır pandemi sürecinden dolayı uzaktan eğitime geçmek zorunda kalan öğrenciler YÖK’ün kararını açıklamasını ısrarla istiyor.  Hibrit ve yüz yüze eğitim talep eden öğrenciler, Twitter’da #yökartıksusma etiketiyle tepkilerini dile getiriyor.

Önerilen İçerikler