3000 TL Altı Alınabilecek 5 Telefon

Telefon alacak kişilerin birçok seçeneği bulunmakta, bu kadar çok seçenek arasında kararsız kalmak olağan bir şeydir. Telefon alırken bir çok özelliği kıyaslamak 2 – 3 seçenek arasından tercih yapmak gereklidir. Depolama alını, RAM birimi ve bataryası gibi şeyleri ihtiyacımıza göre değerlendirmeliyiz, bunların yanında şarj imkanları, bluetooth teknolojisi, 4G ya da 5G desteklerini de değerlendirmek gerekir. Elbette bütçeyi düşürdükçe bazı özelliklerden vazgeçmemiz gereklidir, ya da daha fiyat-performans telefonlara yönelmemiz gereklidir. İsterseniz derlediğimiz telefonlara bir bakalım.

Samsun Galaxy M31

6,4″ ekrana sahip M31, 128 GB depolama imkanı sunmakta, RAM tarafında 6 GB kapasite ile birçok işin üstesinden gelebilecek bir kapasitede. 6000 mAh gibi fiyatına göre oldukça iyi bir batarya imkanı sunan telefon yoğun kullanımlarda bile bataryadan sıkıntı çekmeyecek, tabii bu bataryayı şarj etmek için Type-c ile hızlı şarj desteği sunulmakta. Kamera tarafında ise toplam 5 adet kamerası bulunmaktadır, selfie kamerası olarak 32 MP kamera sunmaktadır. Arka tarafta 4 adet kamera bulunmaktadır ve ana kameranın çözünürlüğü 64 MP‘dir ve diğer 3 kamera çeşitli efektler için kullanılmakta. Video tarafında ise 30 FPS 4K (UHD) videolar çekebilmekte.

Xiaomi Redmi Note 9S

Redmi markası her ne kadar Xiaomi markasının alt markalarında yer alsa da güzel telefonları mevcuttur, daha çok fiyat-performansa yönelik telefonlar üreten Redmi markasının Note 9S modeli de bir hayli mantıklı duruyor. 6,67″ ekran boyutu ile ekran tarafında gayet iyi bir telefon, ayrıca parmak izi okuyucusunun önde veya arkada değil yanda olması da bazı kullanıcılar için güzel olabilir. Sıradan bir kullanıcı için fazlası ile yetecek 128 GB depolama da gayet yeterli, yine RAM de aynı şekilde 6 GB olarak seçilmiş ve gayet yeterli. Batarya kapasitesi olarak 5020 mAh kapasiteli bir pil yerleştirilen telefonun bataryası ortalama bir yerlerde kalmakta. 5020 mAh kapasiteli bataryayı doldurmak için Type-c ve hızlı şarj sunulmakta. Kamera tarafında rakibi bir çok telefonda gördüğümüz gibi toplam 5 kamera bir arada sunulmakta. Ön tarafta ekranın içine alınmış 16 MP kamera, arka tarafta 48 MP ana kamera ve efektler için 3 adet yardımcı kamera bulunmakta. Video kısmında yine bir çok rakibinde ki gibi 30 FPS 4K (UHD) video çekebilmekte.

Realme 6

Yine bir alt marka ile devam ediyoruz, Oppo markasının alt markası olan Realme’nin 6 modeli. 6,5″ ekran ile sınıfında ortalama bir ekran büyüklüğüne sahip ve ekranın içine alınan ön kamera tasarıma büyük katkı sağlamış durumda. 128 GB hafızası bulunan telefon depolama alında yarı yolda koyacak gibi durmuyor. Bu telefonda öne çıkan bir özellik 8 GB RAM ile satılıyor olması, sınıfına göre oldukça iyi bir RAM kapasitesi ile sunulması gayet iyi bir özellik. Beklenen üzere Type-c ve hızlı şarj özellikleri bulunan telefonun bataryası 4300 mAh olarak konumlandırılmış durumda. bu pil kapasitesi ile rakiplerinin biraz arkasında kalmasına rağmen bunu yüksek RAM kapasitesi ile telafi ediyor gibi görünüyor. Kamera tarafında rakiplerinden geride kalmayan telefon, önde 1 adet ekranın içine alınmış 16 MP kamera, arkada ise 64 MP ana kamera ve 3 adet yardımcı, toplam 5 adet kamera ile satılmakta. Video tarafında ise 30 FPS, 4K (UHD) videolar çekebilmekte. Ayrıca Realme 6 harika arka kapak tasarımlarına sahip ve parmak izi okuyucusu yan tarafta satışa sunuluyor.

Related Post

Xiaomi Mi 9 Lite

Bu sefer bir alt marka değil, direkt olarak ana markanın bir modelini inceleyeceğiz. Xiaomi Mi 9 Lite. Direkt ana marka çatısı altında satılmasından mıdır bilinmez ama Mi 9 Lite modeli rakiplerinden biraz geride kalmış durumda. 6,39″ ekran ile satılan telefonun ön kamerası ekran içine alınmak yerine üst tarafa damla şeklinde eklenmiş durumda. depolama imkanı olarak ise 64 GB alan sunulmakta ve ne çok iyi ne çok kötü denilebilecek yerdedir. RAM olarak ise 6 GB RAM yerleştirilmiş durumda. Batarya kısmına geldiğimizde ise yine rakiplerinin gerisinde bir batarya kapasitesi görmekteyiz, 4030 mAh kapasite sunulan bu bataryayı Type-c ile hızlı şarj kullanarak şarj edebiliyoruz. Ön tarafta damla şeklinde bir kamera olduğunu söylemiştik, öndeki bu kamera 32 MP çözünürlük sağlayabiliyor. Arkada toplam 3 kamera sunan telefonun arka ana kamerası 48 MP çözünürlükte. Video tarafında rakipleri gibi 30 FPS 4K (UHD) videolar çekebilmekte. Parmak izi okuyucusunun ekran içine entegre edilmesi ufak bir artı olarak görülebilir. Telefonu geri plana atan ve eleştiri almasını sağlayan etken rakipleri arasında fiyat-performans etkisinin düşük olmasıdır.

Oppo A72

Oppo yavaş yavaş türkiye pazarına girerken modelleri listelerde yer almaya başladı. A72 ise bazı geri kalır yönleri ile değerlendirmeye alınabilir. A72 6,5″ ekran boyutu ile sınıfında yeterli bir ekran boyutu sunmakta ve bu ekranın içinde kamera da yer almakta. 128 GB depolama alanı imkanı ile de rakipleri ile yarışır durumda. Gelelim telefonun en geri kalır yanına, maalesef bu telefon 4 GB RAM ile satılmakta ve sınıfında en düşük RAM ile satılan telefonlardan bir tanesi. Rakiplerine kıyasla daha yüksem bir RAM seçeneği beklenirdi. Batarya tarafında ortalama bir kapasitede batarya yerleştirilmiş durumda, 5000 mAh kapasitede olan bu bataryayı Type-c üzerinden hızlı şarj edebilirsiniz. Tekrardan ekranın içine alınmış ön kameraya değinecek olursak, 16 MP değerinde bir kamera yer almaktadır. Arka tarafta ise 48 MP ana kamera dahil 4 kamera yer almakta, böylece telefonda toplam 5 kamera yer almaktadır. Video tarafında ise rakipleri gibi 30 FPS 4K (UHD) video çekebilmekte.

Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Youtube ve İnstagram üzerinden de bizleri takip edebilirsiniz.

Önerilen İçerikler