Adsense’ten Para Kazanma Taktikleri

İnternette hazırlanan blogların çoğu para kazanmayı amaçlar ve bunun için Adsense sistemini kullanır. Biz de yardımcı olabilmek için Adsense konusunda bildiğimiz küçük ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.

Reklam Yerleşimi

Sitenizde reklamları yerleştirdiğiniz yerler şüphesiz ki para kazanma konusunda en önemli ayrıntılardır. Pek çok yerde sizlere en tepedeki reklamların daha çok kazanç sağlayacağı söylense de bu her zaman için etkili sonuç vermemektedir.

Burada görüldüğü üzere, kullanıcı “İnstagram’da Telefon Numarası Görünür mü?” sorusuna cevap arıyorsa, cevabını bulana kadar reklamlar ilgisini çekmeyecektir.

Reklamlarınızı yerleştirirken öncelikle kendinizi okuyucunun yerine koyup değerlendirme yapmalısınız. Bu durumda siteye girdiğiniz an ilk başta reklamın ilginizi çekmeyeceği, ulaşmak istediğiniz bilgiyi almak istediğinizi göreceksiniz. Bu da en tepedeki reklamın etkileşim oranının çok düşük olacağını gösterir.

İçeriğinizde cevabın bulunduğunu düşündüğünüz kısmın yakınında bir reklam olması tıklanma ihtimalinizi arttıracaktır.

Reklam yerleştirirken kullanıcıların siteden çıkmayı düşüneceği ilk noktayı tespit etmelisiniz. Genel olarak bu nokta birinci paragraf sonudur. Eğer WordPress kullanıyorsanız Ad Inserter eklentisi reklam yerleşimi konusunda işinizi epey kolaylaştıracaktır.

Sayfa Başına Reklam Sınırı

Adsense, reklam sayısı konusunda kullanıcılara sayı olarak bir sınır vermemektedir. İçeriğinizin reklamlarınızdan çok olması şartıyla bir sayfada istediğiniz kadar çok reklam bulundurabilirsiniz.

Bu kural sayfanın önemli noktalarında reklam vermenize imkan sağlayacaktır. Örneğin yazı içi reklamlarınızın ilkini birinci paragraf sonuna verdiniz ikincisini üçüncü paragraftan sonra şeklinde istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Kullanıcılar sayfanızda durduğu sürece sizin için potansiyel bir tıklayıcıdırlar.

Related Post

Otomatik Yerleşimli Reklamlar

Adsense reklam yerleşimi konusu size karmaşık geldiyse Google‘ın yeni hizmetlerinden biri olan otomatik reklam yerleştirme kodunu kullanabilirsiniz. Bu kodu sitenize eklediğiniz an sitenizin farklı yerlerinde reklamlar otomatik olarak bulunacak ve boyutlarını kendileri konumlandıracaktırlar.

Başlarda saçma yerlerde reklam çıktığını görseniz bile zamanla sitenin kullanımını inceleyen Google daha düzgün yerlerde reklamları kullanıcıların karşısına sunmaya başlayacaktır. Ayrıca bu kod normalde siteye konulamayan yapışık reklamlar ve sayfa geçişi sırasında çıkan pop-up reklamlar özelliğine de sahiptir.

 

Sayfa değiştirirken çıkan pop-up reklam örneği

Adsense Reklam Boyutlandırma

Genel olarak yayıncıların reklam boylarını responsive (duyarlı -sayfadaki boş alana göre otomatik şekil alan-) olarak kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

Görselde responsive reklamların bir örneği gösterilmiş. Cihazların boyutu değiştiği zaman reklam da kendi boyutunu siteye göre ayarlayarak dışarı taşmıyor ya da ekranda küçük kalmıyor.

Ancak header (sayfa üstü) gibi yerlerde bulunan reklamları yerleştirirken reklam boyutunu kendiniz belirlemenizi tavsiye ederiz.

Bazen responsive reklamlar sınırları aşabilir.

Yorumları Göster (0)

Önerilen İçerikler