Bilim Kurulu 15 Şubat’ta Yüz Yüze Eğitim Başlar mı Sorusunu Yanıtladı

 Bilim Kurulu Prof. Tevfik Özlü, 15 Şubat’ta yüz yüze eğitim başlaması halinde çıkabilecek sorunlar hakkında ve şu anki pandemi sürecinde bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Koronavirüs sürecinde en fazla merak edilen sorulardan birisi de okulların açılıp açılmayacağı oluyor. Geçtiğimiz dönemlerde okulların yüz yüze eğitimi başlatıp, koronavirüs testi pozitif çıkan öğrencilerin artışından dolayı MEB tekrardan uzaktan eğitime geçilmesiyle yüz yüze eğitime ara verdiklerini belirtmişti.

İkinci Dönem 15 Şubat’ta Okullar Açılacak mı?

Öğrenciler, ikinci dönem hangi eğitimi göreceklerini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Şubat’ta yeni dönemin başlayacağını açıklamış olsa da bu eğitimin nasıl olacağı henüz belirlenmemiş durumdadır. onu hakkında açıklama yapan Bilim Kurulu Prof. Tevfik Özlü ise, “15 Şubat’ta yüz yüze eğitim başlar mı?” sorusuna cevap verip kendince süreci ve bu durumun olası durumlarını yorumladı.

Related Post

Canlı Yayında Açıkladı

  • 10 ya da 15 öğrencinin olduğu sınıflarla 50 kişilik sınıfları aynı görmemek lazım. Bu da önemli bir şey bulaştırma açısından. Okul bazlı, kent bazlı değerlendirilmesi gerekir. Ulusal karar yerine bölgesel bazlı, okul bazlı, hatta fizibilite yapılabilir.”
  • Önce şunu söylemek isterim. Ben bir hekimim, okulların açılmasıyla ilgili riskleri söyleyeceğim. Ama bunlar okullar açılmasın, geç açılsın anlamına gelmez. Ben tehlikeyi dile getirmek zorundayım, bu benim sorumluluğum, karar verici olan Milli Eğitim Bakanlığı’dır.
  • Okullarla ilgili dünyadaki durum her ülkede aynı değil. Bazı değerler söz ediliyor ama bunlar aynı değil. Bazı okullar, bazı kültürler, yaşam farklılıkları var. Okulların açılmasının salgının yayılmasında katkısı olmadığı gösterildi.
  • İsrail’de örneğin, okullarda ciddi enfeksiyon riski artışı görülüyor. Bizdeki durum nasıl? Bunu destekleyecek veri yok. Ama dünyada bu konudaki çalışmaları ben de okumuştum.
  • Bizim bir riskimiz şu. Geniş aile yapımız var. Okul çocuklarımız nineleriyle, dedeleriyle devamlı iletişim halindeler. Kalabalık aile, bir arada olma, birbirinin evine gidip gelme, yeme-içme, vakit geçirme. Çocuklar biliyorsunuz daha düşük riske sahip ama yaşlılar tam tersi. Bu iki jenerasyon arasındaki ilişkinin dikkate alınması gerekir.

Pandemi Sürecinin Anlık Durumu Hakkında Bilgi Verdi

Tevfik Özlü, yaptığı açıklamaların devamında şu anda gerçekleştirilen aşılamanın kendine göre doğru bir şekilde ilerlediğini söyledi. Öğretmenler aşı olursa okullarda riskin ortadan kalkacağına dair bir şeyin olmayacağını söyleyen Özlü, ayrıca mutasyonlu virüsün de ülkemiz ile beraber neredeyse tüm ülkelerde var olduğunu belirtti. Mutasyonlu virüs, çocuk ve genç yaşta daha fazla hastanın ortaya çıkmasına neden olduğu için okulların açılması bir tehdit olarak görülebilir. 

Okulları kapattıkları zamanın, Türkiye’deki vaka sayısı şimdiki vaka sayısından daha düşük olduğunu söyleyen Tevfik Özlü, dünyadaki vaka sayısının ve Türkiye’deki vaka sayısının az olmadığını belirtti.

Önerilen İçerikler