Geleceği Belirleyecek Gizli Savaş Teknolojileri

Teknoloji ve silahlar birbiriyle bağlantı olan iki unsurdur. Teknoloji günden güne geliştikçe silahların üretimi, performansları ve başka ülkelere karşı kullanımları ve satılmaları mümkündür. Günümüzde artık askeriyede yapay zeka alt yapısı olan ve verilen komutları en iyi şekilde yapan robotik sistemler kullanılmaktadır.

Bu alanda kullanılan araçlar matematik biliminin istatistik ve olasılık hesaplama yöntemlerini göz önüne alarak ayarlanıyor. Özellikle üçüncü nesil yapay zekaların çevresini gözlemleyerek, komutları doğru analiz ederek özgün veriler elde edebildiğini görüyoruz. Bu yapay zekayı İnsansız Hava Aracı sistemlerinde kullanıyoruz. Hem bilim adamlarının hem de mühendislerin teknolojiyi kullanarak geliştirdiği silahlar mühendislik bölümlerinden çoğuna ihtiyaç duymaktadır. Bunlar, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği ve malzeme mühendisliğidir.

1) Robot Katırlar

Katırların robotlaştırılmış hali hem karada hem de denizde kullanılmaktadır. Taşınması gereken ağır ekipmanları rahatlıkla taşıyabilmektedirler.  LS3 isimli bir robot katır, sırtında ağırlığı 181 kilo olan bir ekipman taşıyabiliyordu. Bu katırın en önemli özelliklerinden biri 24 saat boyunca aralıksız yürüyebilme kapasitesine sahip olmasıdır. Askerler, ayağına bağladığı sensör aracılığıyla robotu kontrol edebiliyor. LS3, kendisinde bulunan navigasyon sistemi sayesinde koordinatlara tek başına ulaşıp, liderine kolaylık sağlıyordu. Gaz ya da benzin ile çalışan LS3 robotu, karşısına çıkan tehlikelerden galip gelmeyi başarabiliyordu ancak bu katır bu kadar çok gelişmiş özelliği sahip olduğu için öldürüldü. Teknoloji sayesinde şu an başka katırlar üretiliyor ve LS3’ten daha iyi oldukları söyleniyor.

2) Hayalet Uzay Aracı

Uzaydan savaşı kazandırabilmek için gerekli hamleleri yapan ve düşmanla ilgili bilgileri aktardığı iddia edilen aracın yakın zamanda tanıtılması bekleniyor. Elektrik ile çalışan bu aracın orijinal adı Phantom Express‘dir. Bu aracın görevi, küçük uyduların hızlı bir şekilde fırlatılmasını sağlamaktır. Eğer bu teknoloji hayata geçirilirse, bu araca sahip olan ülkenin kendisi için son derece önemli olan uzay görevlerini diğer ülkelerin yapacakları hamleleri öğrenmek adına kullanabileceği planlanabilir. Ayrıca uzay çalışmaları zor ve pahalı bir süreç olduğundan dolayı, bu proje sayesinde çok hızlı ve uygun fiyatlı olan uzay çalışmalarına şahit olabiliriz.

3) Dış iskelet: Exoskeleton

Savaşlarda artık giyilebilir teknolojik ürünlerin kullanılması mümkündür. Exoskeleton isimli proje ile askerlerin savaş dışında enerji seviyesini yüksek tutması ve ani bir saldırıya karşı hazırlıklı olması amaçlanıyor. İçerisinde sensörler bulunduran bu dış iskelet, askerlerin zor durumda kaldıkları zaman devreye girebiliyor. Özellikle ağır ekipman taşıyan askerler, bu iskelet ile daha az enerji harcıyor. Exoskeleton ilk olarak 17 kilometre boyunca yürüyen 7 askerin üzerinde denendi. Askerlerin bu ekipman sayesinde yüzde 15 daha az enerji harcadığı tespit edildi. Bu ekipman ABD Savunma Bakanlığı için çalışan DARPA tarafından üretilmektedir.

4) Ağ Solucanları

Fiziksel saldırılara karşı rakipleri karşısında oldukça güçlü olan ağ solucanları, dayanıklılığı ve ufak boyu sayesinde bazı robotların ulaşamadığı yerlere ulaşabilmektedirler. Nikel ve titanyum alaşımını içerisinde bulunduran ağ solucanları, düşmanın yerden gelecek tehlikelerini önlemek amacıyla savaş uçakları aracılığı ile aşağıya doğru atılabildiğini ve hiçbir hasar görmeden görevi tamamlamaları başarılı bir robot olduğunu göstermektedir. Ağ solucanlarının tam olarak neler yapabildiği bilinmiyor. Ağ solucanları, birçok ülke için sorun olabilir.

5) Uzay Tabanlı Lazerler

Füze teknolojileri son zamanların en büyük tehdit oluşturan teknolojik ürünleridir. Bu durumu önlemek için savunma teknolojilerinin gelişmesi gerekiyor. Henüz bir füzeyi etkisiz hale getirmek için gerekli menzile sahip olmayan lazer teknolojisinin ileride geliştirilmesi için birkaç durum gerekmektedir. Savunma ekipleri, uzay tabanlı lazerleri geliştirmek ve test etmek için 304 milyon dolarlık bir yardım istedi. Bu projenin 2023 yılında test edileceği öngörülüyor.

6) Hipersonik Silahlar

Sesten hızlı olan bu silahların, ABD, Rusya ve Çin ülkeleri dünyada bu tür füzelerin üretilmesini sağlayan teknolojileri himayesinde bulunduranlar arasında yer alıyor. Hızları 6132,5 km/saat gibi olağanüstü bir hıza sahip olan bu silahlar, sesten 5 kat daha hızlıdır. Günümüzde geliştirilmekte olan iki tür hipersonik silah bulunmaktadır. Bunlar gemi füzeleri ve füze şeklinde olan planörlerdir. Gemi füzelerinin 100.000 fit yükseklikte uçabildiği, füze şeklinde olan planörler ise roketlerin üstüne yerleştirilmek üzere kullanılacağı belirtiliyor. Ayrıca bu planörler, yüksek manevra kabiliyetine sahip ve hedeflerini saldırı yapana kadar gizli tutabiliyor.

7) Robot At Sineği

Drone mantığı kullanılarak üretilen sineklerin kullanım alanı oldukça geniştir. Küçük böceklere benzeyen bu robotlar, düşmanların gözetleme sistemleri tarafından fark edilmeden uçabiliyor ve çevresindeki hayvanları taklit edebiliyor. Pilotlar tarafından kontrol edebilen bu küçük araçlar her yere uçabiliyor ve kısa boyunun avantajını kullanıyor. Özellikle kullanıldığı iki alan olan bu sinekler, askerlerin giremeyeceği yerlere zehirli gaz yaymak ve tesiri yüksek olan patlayıcı bombaları düşmanın bulunduğu ortamda patlatmak için kullanılıyor.

8) Böcek Orduları

 Böcekler ekolojik dengeyi koruyor. Böcek ordusu, bitkilerin birileri tarafından yok edilmesini önlemek veya biyolojik terör saldırıları sırasında gıda kaynaklarını güçlendirmek için kullanılabilirler. Bazı ülkeler düşman ülkelere zarar vermek için, bitlere ve böceklere virüs bulaştırıp onları düşman topraklarında bulunan gıda kaynaklarını yok etmek amacıyla böcek ordusunu kurmak amacında oldukları söyleniyor. Ayrıca bu hayvanların dikkat dağıtma amaçlı da kullanılabileceği diğer bir özellikleri olarak karşımıza çıkıyor.

9) Mikrodalga Ses

Boyları 1 milimetre ile 1 metre aralığında yer alan elektromanyetik dalga, askerlerin savaşlarda kullanabileceği bir saldırı ve savunma tekniğidir. İnsan beynine ve kulağına çok zarar vermektedir. Böylece beyine giden sinirlerin zarar görmesine ve kişinin dengesinin bozulmasında kullanılır. Bu teknolojinin asıl adı MEDUSA (silah) olarak biliniyor ancak bu projenin şu an çok güçlü olduğu söylenemez. Bu ses dalgalarına maruz kalanların, düşünemeyeceği ve geri çekileceği söyleniyor.

10) Uçan Füze Başlığı

Bu başlık, günümüzde hareket halinde olan bir savaş uçağının kanadından fırlatılabilen bir saldırı füzesidir. Kendisinin yıkıcı bir teknoloji olduğu ve iki farklı yöntem ile kullanılabildiği belirtiliyor. Bunlar, jete bağlı olan füze başlığının fırlatılması ve başlığın jet ile bağını kopararak onu bir komut üzerine fırlatmak olarak iki tanedir. Bu teknolojinin benzer teknolojik araçlardan en önemli iki ayırt edici özelliği düşük maliyeti ve  çok hızlı üretime sahip olmasıdır. Ayda bu başlıktan 500 adet üretilebilir.

Önerilen İçerikler