Hayatınızı Her Alanda Kolaylaştıracak 5 Mobil Uygulama
Akıllı telefonları günümüzde yalnızca bir iletişim aracı olarak değil oyun, ödeme, eğitim ve iş gibi pek çok alanda faydalı bir araç olarak kullanıyoruz. Hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıran akıllı telefonlar, geliştirilen birçok uygulamalarla bize kolaylık sağlamaya devam ediyor. İş ve okul hayatınızda verimliliğinizi artıracak, hayatınızı kolaylaştıracak ve sürekli elinizin altında bulunacak 5 uygulamayı sizlerle paylaşıyoruz. Bu 5 uygulama sayesinde yaşadığınız bir problemi kısa sürede halledebilirsiniz.
1) Trello
2011 yılında hizmete sunulan Trello, herhangi bir fikriniz ya da projeniz için not tutma ve planlama yapabilmenizi sağlıyor. Uygulamaya istediğiniz şekilde listeler ekleyebilir, bu listelere kartlar ekleyerek elemanları kartları listeler arasında aktarabilirsiniz. Aynı zamanda ekip ile yürütülen projelerde de ekip elemanlarına görevler atayabilir, görevler için bir tarih atayabilirsiniz. Trello kullanmanın amacı tamamen proje yönetimi gerçekleştirmektir.
2) Todoist
Todoist yalnızca iş ve okul hayatınızı değil, her alanda hayatınızı kolaylaştıracak bir uygulama. Oldukça kolay anlaşılabilen bir ara yüze sahip olan uygulama, günlerinizi planlayabileceğiniz, alışkanlıklarınızı ve hedeflerinizi takip edebileceğiniz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Free ve pro sürümleri olan ve internet tabanlı çalışan, yapılacaklar listesi uygulaması. tüm internet tarayıcılarının yanı sıra, ios ve android içinde birer adet uygulaması vardır. Her proje için özel bir mail adresi veriyor ve bu proje altında belge oluşturmak için mail adresine göndermeniz yeterli oluyor.
3) Slack
Slack, Bilişim alanı başta olmak üzere birçok firmada kullanılabilen Slack, 30 fazla programlama dilini desteklemekte ve ekip içi kod, metin paylaşımını kolaylaştırmaktadır. Android, ios, web, masaüstü platformları ile her yerden kolayca erişme imkânınız var. Oluşturduğunuz bir çalışma alanında farklı kanallar yaratabilir ve hem kanallar yoluyla hem de özel mesaj yoluyla sohbet edebilirsiniz.
4) Notion
Notion, manuel olarak listeler, sayfalar vb. şablonlar oluşturmaya imkan sağladığı gibi birçok hazır şablonu da kullanabiliyoruz. Uygulamada kendinize okuma listesi, günlük ve yapılacaklar gibi yeni sayfalar oluşturarak bu sayfaları doldurabiliyorsunuz. Gündelik, iş, okul, seyahat ve birçok yerde Notion her konuda size yardımcı olacak donanıma sahip bir uygulama olarak kullanıma elverişlidir.
5) Grammarly
Grammarly, ücretsiz bir online İngilizce yazım denetimi ve cümle düzeltme programıdır. Grammarly uygulamasının algoritması yazınızdaki sorunları belirtirken, iyileştirici önerileri de sunuyor. Önerileri sunarken arkasındaki sebepleri de belirtiyor. Böylece öneriyi uygulayıp uygulamama kararı alabiliyor, İngilizce bilginizi geliştirebiliyorsunuz. Günümüz öğrencileri için tarayıcı eklentileri bulunan işe yarayan yazılımlardan biridir.