İnternetten Dolar Kazanma Yolu 1: Tasarım Yapmak

Bildiğiniz üzere ülkemizdeki para birimimize karşı dolar ve diğer tüm para birimleri inanılmaz hızlı bir şekilde değer kazanmaya devam ediyorlar. Bu konuda bir çözüm olarak pek çok kişinin aklına yurt dışına kaçmak gibi seçenekler geliyor olsa da daha kolay seçenekler de her zaman olduğu gibi bugün de mevcuttur. İnternet üzerinden yaptığınız işler sayesinde internetten dolarla para kazanabilmenizin pek çok yolu vardır.

Üstelik bu yöntemlerden tasarımcılık sayesinde tam anlamıyla bir yabancı dil bilmeseniz bile dolarla para kazanabilmeniz yani yurt dışına iş yapabilmeniz mümkün olabilimektedir. Bunun için de önce alabileceğiniz ücretsiz Udemy kurslarını sonrasında da bunları nasıl pazarlayacağınızı ve müşterilere sunacağınızı aşama aşama anlattık.

Udemy’deki Ücretsiz Photoshop Eğitimlerinden Faydalanın

Bunun için yapmanız gereken, en önemli tasarım programlarının kurslarına katılarak bunları nasıl kullanabileceğiniz öğrenmektir. Normalde bunları ücretsiz bulmak çok zor olsa da biz kendi çevremizden faydalanarak şimdiye kadar keşfettiğimiz tüm ücretsiz Photoshop ve Illustrator gibi tasarım programlarının kurslarını sizin için tek bir sayfada topladık.

Özellikle yeni başlayanlar için derlediğimiz bazı kursları aşağıda bulabilirsiniz. Bu kurslar sayesinde Photoshop’u hiç anlamıyor olsanız bile belli bir seviyeye kadar gelmenize yardımcı olacaktır.

Kurs 1 – https://www.udemy.com/course/yeni-baslayanlar-icin-web-tasarim-egitimi-adobe-photoshop/

Kurs 2 – https://www.udemy.com/course/photoshopta-pratik-uygulamalar/

Kurs 3 – https://www.udemy.com/course/photoshop_dersleri/

Bu kursların ardından kendinizi daha da geliştirmek isterseniz makul bir ücret karşılığında pek çok kişi tarafından tercih edilmiş en popüler tasarım kurslarına da aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ücretli Kurs 1 – https://www.udemy.com/course/mesutsteel/

Related Post

Ücretli Kurs 2 – https://www.udemy.com/course/adobe-photoshop-cc-essentials-training-course/

Temel Tasarım Kuralları Kursu

Tasarım programlarını bilmek tek başına harika tasarımlar yapmak için yeterli olmayabilir. Bu konuda “design thinking” denilen tasarım kurgusunu da öğrenerek kendimizi iyi bir noktaya getirmemiz mümkün. Bu konunun anlatıldığı kursa da buradan ulaşabilrsiniz. – https://www.udemy.com/course/temel-tasarim-kurallari/

Photoshop’u Ücretsiz Şekilde Kullanmak İçin Ne Yapacağız?

Başlangıçta kendimizi geliştirmek için bu alana deneme amacıyla giriş yapmayı hedeflediğimiz için ilk aşamada ücret ödemeyi istemeyebiliriz. Bu sebeple neredeyse Photoshop’un aynısı olan farklı bir uygulama kullanacağız. Orada aldığımız eğitimlerle buradan da tasarımlar yapabiliriz çünkü panelimiz aynı. Bu sitenin adıysa Photopea.

Photopea Sitesine Bağlantı – https://www.photopea.com/

Ücretsiz Photoshop Kullanma Yöntemi

Adobe’un sitesindeki bu sayfadan Photoshop’u indirebilir ve hesap oluşturmamızın ardından 30 gün boyunca ücretsiz olarak kullanabiliriz. Bu durumda da Photoshop’u öğrenene kadar ücretsiz kullanma imkanımız olacaktır.

Tasarımları Paraya (Dolara) Nasıl Çevireceğiz?

Para kazanmak için internette bulunan freelancer sitelerinde bulunan ilanlara başvuruyoruz veya kendimiz ilan açıyoruz. Bu siteler şu mantıkla çalışıyor;

İş yaptırmak isteyen kişi “bana şöyle bir tasarım lazım, ücreti şu kadar” diye bir ilan açar. Siz de kendinizi yeterli görür ve teklifi kabul ederseniz tasarımı yapar ve gönderirsiniz. Tam tersi sizin açtığınız ilanlardaysa daha önce yaptığınız tasarımları gösteren bir portföy yükler ve şu fiyat karşılığında istediğiniz tasarımı yaparım, daha önce yaptıklarım da bunlar diye bir ilan açarsınız.

Açtığınız ilanlarla ulaşabileceğiniz sonuçların ise bir sınırı yok. Bu şekilde internetten ayda 1000 dolar kazanan da günde 1000 dolar kazanan da var.

Photoshop tasarımları ve sosyal medya global bir kavram olduğu için bunu çok basit bir şekilde yurt dışına yapabiliyoruz. Bunu yapacağımız sitemiz de fiverr.com Bu siteye giriş yaparak daha önce verilmiş ilanları inceleyerek fikir sahibi de olabilirsiniz.

Yorumları Göster (0)

Önerilen İçerikler