Kodlama Bilmeden Android Uygulaması Yapımı (Ücretsiz)

Akıllı cep telefonlarının hayatın en temel parçalarından biri haline gelmiş olması günümüzde Android uygulama geliştirmenin değerini inanılmaz derecede yükseltmiştir. Ancak kodlama bilme gereksinimi bu işi epey zorlaştırmaktadır. Ancak kodlama bilmeden Android uygulaması yapmak artık mümkün. İnternette bu konuda ücretsiz hizmet veren ve uygulamanızı belirlediğiniz ayarlara göre otomatik oluşturan bir site bulunmakta.

Android Uygulaması Yapmak İçin Gerekenler

Bir uygulama yapmadan önce uygulamanızın ne hakkında olacağını belirlemeniz gerekmektedir. Ardından Appsgeyser isimli internet sitesine girerek üyelik oluşturabilirsiniz. Biz bu yazımızda örnek olarak internet sitemiz için bir mobil uygulama geliştireceğiz.

Appsgeyser’a ait ana ekran görüntüsü. Resme tıklayarak siteye gidebilirsiniz.

İnternet Siteniz İçin Ücretsiz Mobil Uygulama Yapın

Appsgeyser üzerinde onlarca modül olmasına karşın örnek olarak göstereceğimiz kurulum halihazırda var olan bir internet sitesi için mobil uygulama yapımıdır. Giriş yaptıktan sonra karşımıza bu sayfa gelir.

Düşündüğünüzden daha basit bir şekilde sadece sitenizin linkini girmeniz ilk aşama için yeterli olacaktır. Alt kısımdan ise uygulamanızın tema rengini belirlemeniz gerekecektir.

Bir sonraki ekranda uygulama adı, açıklaması ve logosu gibi özelleştirmeler yapmanız gerekecektir.

Android Uygulama Düzenleme Ekranları

Uygulamayı oluştur dediğinizde direkt olarak karşınıza basit düzenleme ekranı gelecektir. Bu aşamada uygulamanız indirilmeye hazırdır ama üzerinde yapılabilecek değişiklikler hala vardır.

Related Post

“Basic” seçeneğinin yanında bulunan “tabs” seçeneğiyle uygulamanızın sol menüsünde (ilerleyen görsellerde neresi olduğu gösterilmiştir) çıkacak sayfaları belirleyebilirsiniz. Bu sayfalar sayesinde kendinize ait tüm bağlantıları uygulamanızda bulundurabilirsiniz. Tabs sekmesi düzenlenebilir bir özelliktir. İstenirse aşağıdaki gibi üstte de görünebilir.

Son olarak “Advanced” sekmesi uygulamaya ait teknik ayarların bulunduğu bölümdür. Bunlardan bazıları; uygulama açıldığında ekran dik veya yan olsun, uygulamaya ait veriler dahili ya da harici depolama alanına kaydedilsin, uygulamada uygulamayı değerlendir butonu bulunsun – bulunmasın, uygulamanın paket ismi ve versiyonu belirlensin, dış linklere erişim için tarayıcı açılsın – erişim uygulamadan yapılsın gibi. Bu ayarları kullanmak için öncelikle uygulamayı indirip test etmeniz ardından düzenlemelerinizi yapmanız daha sağlıklı olmaktadır.

Hazırladığımız Android Uygulamasını Telefona İndirmek

Sitede bulunan herhangi bir sayfaya geldiğimizde tepede turuncu “Download APK” butonunu görebiliriz. Bu butona tıkladıktan sonra apk cihazımıza inecektir. Uygulama henüz Google Play üzerinde yayınlanmadığı için test süreci boyunca uygulamamızı apk kullanarak indireceğiz.

Apk Kurulumu İçin Güvenilir Kaynaklar Ayarı

Telefonunuza ilk defa apk ile uygulama kuruyorsanız cihazınız sadece Google Play üzerinden indirme işlemi yapmaya ayarlı olduğu için hata verecektir. Yapmanız gereken ayar cihazınızı bilinmeyen kaynaklar üzerinden yüklemelere açmaktır.

Yaptığımız Uygulama Telefonda Nasıl Görünüyor

Hiçbir ücret ödemeden kendi başımıza yapmış olduğumuz mobil Android uygulamasına ait görüntülere aşağıdan ulaşabilirsiniz. Uygulama üzerinde onlarca geliştirmeler yapmak da mümkündür. Amatör bir iş için yeterli olacaktır.

Uygulamayı Google Play’de Yayınlama

Son aşama olarak indirmiş olduğunuz uygulamayı Google Play’de yayınlama aşaması bulunmaktadır. Bunun için indirmiş olduğunuz apk’yı hazır bulundurmanız ve https://play.google.com/apps/publish adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Google, Google Play üzerinde uygulama yayınlamak için sizden tek seferlik 25 dolarlık bir ücret isteyecektir. Bu ücreti ödedikten sonra mağaza üzerinde istediğiniz kadar uygulama yayınlayabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda konuyla ilgili bir video da kanalımızda yayınlanıp buraya eklenecektir.

Önerilen İçerikler