Modeme Bağlananları Görme ve Engelleme

İnternete bağlanmak için kullandığımız kablosuz modemler hayatımızı çok kolaylaştırsa da bazı durumlarda bizim için risk teşkil edebilir. İnternet ağınıza bilginiz dışında sızan birileri internet hızınızın yavaşlamasına sebep olabilir ya da sizin adınızla yasal olmayan işlemler yapabilir. Bu gibi durumlardan korunmak için modeme bağlananları görmek ve gerekirse bağlananları engellemek kesin bir çözüm olacaktır.

Modeme Bağlananları Görme

Bu işlem için öncelikle modem arayüzüne girmemiz gerekmekte. Modem arayüzü adresi modeminizin modeline göre değişebilir olsa da genel olarak 192.168.1.1 ya da 2.1’dir. Bunlardan biri değilse modeminizin altından görebilirsiniz.

Ardından karşınıza modeminize ait giriş ekranı arayüzü gelecektir. Bu sayfa modeminizin markasına göre değişiklik gösterebilecek olup işleyiş sistemi aynıdır. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmiyorsanız modeminizin üzerinde yazan kullanıcı adı ve şifreyi yazarak girebilirsiniz.

Örnek bir modemin üzerinde yazan kullanıcı adı bilgisi

Kullanıcı adı ve şifreyi yazarak giriş yaptıktan sonra karşınıza bir menü gelecektir. Bu menüde Kablosuz> Kablosuz Durum seçeneğine tıklayarak bağlı cihazları görebilirsiniz. Engellemek istediğiniz cihazın MAC adresini kopyaladıktan sonra Kablosuz MAC Filtreleme seçeneğine gelmelisiniz.

Modeme Bağlananları Engelleme

Modem arayüzünde bulunan Kablosuz Mac Filtreleme seçeneğine gelerek kablosuz durum sayfasından kopyaladığınız MAC adresini yazarak, ilgili Mac adresine sahip cihazın ağınıza erişimini engelleyebilirsiniz.

Related Post

İlgili

Bilgisayar için Mac adresi Öğrenme

Telefon için Mac Adresi Öğrenme

Üstteki yöntemlerle öğrendiğiniz Mac adresi kendinize aittir. Yanlışlıkla onu engellememeniz önemlidir, yoksa ağa kendiniz bağlanamazsınız. Size ait olmayan veya istemediğiniz cihaza ait mac adresini “Yeni ekle” butonu ile ekleyerek engellenecek cihazların listesini oluşturabilir veya tam tersi ağa bağlanmasını istediğiniz cihazları listeleyerek filtre seçeneklerinden sadece bu cihazlara izin ver seçebilirsiniz.

Yorumları Göster (1)

Önerilen İçerikler