Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?

Sürekli gelişen ve değişen internet teknolojileri günümüzde sosyal medya üzerinden onlarca farklı meslek dalının ortaya çıkmasına imkan tanıyor. Bugün internette sosyal medyada çalışan influencerlar, satıcılar, editörler ve pazarlama uzmanları gibi onlarca meslek dalı mevcut. Bunların hepsinin başında ise bu konuda tecrübeli olan sosyal medya yöneticileri yer alıyor.

Sosyal medya yöneticilerine kimi zaman influencerlar kimi zaman büyük şirketler danışarak yardım isteyebilir. Sosyal medya, yapılan işten ötürü serbest çalışma ya da bir şirkete bağlı olarak çalışabilme imkanı sunabilmektedir.

Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Şu an için sosyal medya yöneticiliği sadece Anadolu Üniversitesinde bulunmakta ve ikinci üniversite olarak okunabilmektedir. – Bu yazıyı yazan editör olarak bu bölümü okuyan bir kişi olarak bu yazıyı hazırladığımı da belirtmek isterim. – Herhangi bir üniversite okuyor ya da mezunsanız sınavsız şekilde bu bölüme kayıt yapabilirsiniz. Anadolu Üniversitesinin sitesindeki müfredat sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bölümdeki dersler ve içeriklere baktığınızda medya ve iletişim alanında pek çok konuya değinildiğini görmek mümkündür. Özel bir eğitim kursu değil de üniversitede okutulan bir bölüm olmasından dolayı derslerde ticari kaygılar değil akademik bilgiler ön plandadır. Bazı özel eğitim kurumlarında verilen sosyal medya yöneticiliği programlarında daha etkileşim ve istatistik odaklı konuların eğitimini almak mümkündür ancak hedefiniz bir şirkete bağlı olarak çalışabilmek ya da DGS’yle iletişim fakülteleri üzerinden devam etmekse üniversite okuyarak devam etmek daha doğru olacaktır.

Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Hangi Fakülteye Bağlıdır?

Sosyal Medya Yöneticiliği bölümü açıköğretim fakültesine bağlı olup normal bir üniversitede açılmış olsaydı iletişim fakültesine bağlı olacaktı.

Sosyal Medya Yöneticileri – Uzmanları Ne İş Yapar?

Özellikle Instagram ve YouTube üzerinde bazı şirketlerin hesaplarının bile daha dikkat çekici içerikler ürettiklerini görebilirsiniz. Sosyal medya yöneticisinin işi etkileşim alma amacıyla viral içerikler üretebilmek, ileriye yönelik planlama yapmak, reklam yönetimi hakkında bilgiye sahip olmak hatta kimi zaman SEO bilgisine bile sahip olmak olabiliyor. Normal şartlarda SEO ve web sitesi yönetimi dijital pazarlamanın genel kapsamı içinde olmasına rağmen sektördeki bazı şirketlerin bunu da medya yöneticilerinden beklediğini söyleyebiliriz.

Related Post

Reklam ve pazarlama şirketleri başta olmak üzere tüm büyük şirketlerin medya ya da kurumsal iletişim departmanı bulunur, sosyal medya yöneticileri bir kurumda çalışabilecekleri gibi kendi işlerini de yapabilirler. En basitinden bu siteyi, sayfayı yöneten biz sıfırdan kendi sitemizi kurarak şu an gelir elde ediyor ve kendi işimizi idare edebiliyoruz. Tabi sitenin yanı sıra şu an YouTube’da 75 bin, Instagram’da da 20 bin takipçimiz bulunuyor. Çeşitli şekillerde bu hesapları gelir kaynağına dönüştürmek mümkün. Instagram’dan para kazanma hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki videomuzdan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya Yöneticileri Ne Kadar Maaş Alır?

Bu durum yapılan işe ve kapsama göre değişiyor olsa da sosyal medya yöneticilerinin ortalama 3000-4500 tl arası maaş aldıklarını söylemek mümkündür. Her ne kadar ortalama değer bu olsa da bu mesleği serbest olarak yapan kişilerin belli bir noktadan sonra aylık 10.000 liralık kazançları geçmesi çok anormal bir durum değildir. Serbest çalışanlar herhangi bir kurumdan sabit maaş almadığı için ortalamaya dahil edilememektedir.

DGS İle Geçiş Yapılabilen Bölümler

Sosyal Medya Yöneticiliği bölümleri DGS’den sözel puanıyla altı bölüme geçiş yapabilmektedir. Bu bölümler genellikle vakıf üniversitelerinde bulunuyor olmakla birlikte listesi şu şekildedir;

  • İletişim
  • İletişim Bilimleri
  • İletişim ve Tasarımı
  • Medya ve İletişim
  • Yeni Medya
  • Yeni Medya ve İletişim

Influencer Nasıl Olunur?

Her ne kadar akademik bir durum olmasa da internetten para kazanma konuları arasında en popüler olanı şu an için Influencer olarak çalışmaktır. Başta Instagram olmak üzere influencer olmak için neler yapılmalı yazımıza aşağıdan ulaşabilirsiniz.

YouTube Üzerinden Para Kazanma

Sosyal medyada influencerlıktan sonra en çok gündeme gelen konu da YouTube ile para kazanmaktır. Bu konuda da hazırlamış olduğumuz eski bir yazımızı aşağıda bulabilirsiniz.

Yorumları Göster (0)

Önerilen İçerikler