Telefona Yüklü Gelen Uygulamalar Nasıl Silinir

Android telefonlar sağladıkları imkanlarla her ne kadar kullanışlı olsalar da bazen can sıkıcı noktaları olabiliyor. Bunlardan biri de telefonla birlikte yüklü gelen gereksiz sistem uygulamalarıdır. Bu gömülü sistem uygulamalarını silinmeyen sistem uygulamaları olarak da tarif edebiliriz. Bu uygulamaları silinmeyen olarak bilsek de silmek veya gizlemek mümkündür.

Silinmeyen Sistem Uygulamalarını Silme

Bu işlemi rootsuz olarak yapmak için ayarlarda bulunan “uygulamalar” bölümüne gelip kaldırmak istediğimiz uygulamayı bulmamız gerekir. Örnek olarak telefona ön yüklü bir sistem uygulaması olarak gelen Google Drive’ı nasıl kaldırdığımızı aşamalı olarak aşağıda görebilirsiniz.

Ayarlar seçenekleri cihaza ve modele göre farklılık gösterebilir.

Bu seçeneklerin ardından uygulama cihazda görünmeyecek ve 3. – 4. fotoğraf arasında gördüğünüz gibi cihazda yer kaplamayacaktır. İstenildiği zaman aynı işlemin tersi yapılarak uygulama geri getirilebilir.

Yüklü Gelen Sistem Uygulamalarını Tamamen Kaldırma

Üsttekinden farklı olarak uygulamaları cihazınızda hiçbir şekilde bulundurmak istemiyorsanız bu sefer cihazınızın rootlu olması gerekmektedir. Rootlu bir cihazla Android uygulamalarını kalıcı olarak silmek için aşağıdaki videomuza göz atabilirsiniz.

Related Post

Root ayarlarıyla uygulama silme işlemi cihazda bulunan tüm uygulamaları silebilme imkanı verdiği için kullanmadan önce silmek istediğiniz uygulamanın cihazınızın çalışmasını etkileyip etkilemeyeceğini gözden geçirin. Aksi taktirde telefona ait gerçek bir sistem uygulamasını silebilirsiniz.

Sistem Uygulamaları ve Ön Yüklü Uygulamaların Farkı

Cihazınızda bulunan bazı uygulamalar üretici firmanın anlaşmalarına ya da önerilerine göre otomatik indirilmiş uygulamalar olabilir. Bunlara örnek vermek gerekirse cihazınızda “Facebook”, “Netflix” gibi uygulamalar sistem uygulaması olarak görünebilir ancak bu uygulamaları silmeniz cihazınızın işleyişini etkilemez. Bunun yanı sıra “takvim” gibi temel uygulamaları silmek cihazınızda bulunan bazı özelliklerin çalışmasına engel olabilir. Ayrıca Android telefonlar için şarj tasarruf yöntemlerini içeren yazımıza da aşağıda ulaşabilirsiniz.

Önerilen İçerikler