Uçaktayken Telefon Açınca Ne Olur

Günümüzde kullanılan en hızlı ulaşım araçları olan uçaklarda herkesin bildiği bir önlem alınıyor. Bu önlem telefonların uçuş halindeyken kapatılması gerektiğidir. Ancak çoğunluk uçarken telefon neden kapatılır sorusunun cevabını tam olarak bilmez. Hatta bazı kişilerce uçakta telefon açmak uçağın düşmesine sebep olur denilir. Ancak bu kadar büyük bir teknolojiyle üretilen araçların bu kadar basit bir sebepten ciddi şekilde etkilenmesi mantığa bile uygun değildir. Peki uçaktayken telefonlar neden kapatılır?

Uçaktayken Telefonlar Neden Kapatılır?

Öncelikle uçaktayken telefonların açık olmasının uçağa hiçbir etkisi yoktur. Etki yaratan telefonların gönderdiği ve almaya çalıştığı sinyallerdir. Bu yüzden yeni telefonlarda “uçak modu” adında bir özellik sunulmakta ve bu özellik açıldığı zaman telefonun tüm sinyal alışverişleri kapatılmaktadır.

Sinyalleri kesildiği için telefonun açık olmasının uçaklara herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Zaten telefonu açarsanız muhtemelen telefonun çekmediğini göreceksiniz. Buna ek olarak geçmiş yıllarda Boeing tarafından yapılan testlerde de telefonların uçağın yönetimi üzerinde bir etkisi olmadığı gözlenmiştir.

Ayrıca yakın zamanda uçmayı düşünüyorsanız yeni havalimanında sürücüsüz araçlar çalışacak isimli yazımızı okuyarak yaşayacağınız şaşkınlığı bir nebze de olsa hafifletebilirsiniz.

Related Post

Buna Rağmen Uçaktayken Telefonlar Neden Kapatılıyor

Uçakta telefon açmak yasaktır çünkü telefonun yapmış olduğu sinyal alışverişi havadayken uçağın sinyallerinin karışmasına sebep olabilir. Bu da iniş süresinin uzamasına sebep olabilir. Havacılıkta hiçbir şekilde risk yaşanmasına izin verilmeyeceği için uçakta telefon kullanımına sadece uçak modunda izin verilir.

Uçakta İnternet Çeker mi?

Eğer bu cesareti kendinizde bulur ve uçaktayken telefonunuzun internetini açarsanız telefonunuz çok büyük ihtimalle çekmeyecektir. Ara ara çeker gibi olsa da bağlanmış olduğunuz hızla internete girebilmeniz mümkün olmayacaktır. Bu yüzden böyle bir şey yapmamanızı tavsiye ederiz.

Uçaklarda İnternet Olmamasına Rağmen Kredi Kartıyla Ödeme Nasıl Yapılıyor

Uçakta giderken telefonun interneti çekmiyor olsa da etrafı dikkatli gözlemlerseniz hosteslerin ücretli yemek satışlarında kredi kartıyla ödeme aldıklarını görebilirsiniz. Peki internet çekmiyorken pos makinesi nasıl çalışıyor diye soracak olursanız bunun da sebebi şudur; uçaklarda çalışması için ayrıcalık tanınan cihazlara uçağın kendisi tarafından sinyal verilir. Uçakların sık sık yerdekiler ile iletişime geçmesi gerektiği için onların aldığı sinyal kuvveti telefonlara göre kat kat daha fazladır.

Önerilen İçerikler