WhatsApp’a Alternatif Olarak Telegram Kullanılabilir mi? Avantajları Neler?

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın yeni kullanım sözleşmesi 2021 yılında yürürlüğe girecek. Yapılan açıklamada, uygulamayı kullanmaya devam etmek için şartları 8 Şubat‘a kadar kabul etmek gerekiyor. Kullanıcılar da WhatsApp dışındaki mesajlaşma uygulamalarına geçiş yapmaya başladı, bunların başında Telegram geliyor. Telegram, hız ve güvenlik odaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Çok hızlı, basit ve ücretsizdir.

Telegram’ı tüm cihazlarınızda aynı anda kullanabilirsiniz. Mesajlarınız istediğiniz sayıda telefon, tablet veya bilgisayar arasında sorunsuz bir şekilde eşitlenir. Telegram ile her türlü mesajı, fotoğrafı, videoyu ve dosyayı (belge, zip, mp3 vb.) gönderebilir ve 200.000 kişiye kadar gruplar veya sınırsız kitlelere yayın yapmak için kanallar oluşturabilirsiniz. Telefondaki kişilerinize yazabilir ve kişileri kullanıcı adları ile bulabilirsiniz.

Telegram’ın WhatsApp’tan Farklı Özellikleri

1) Tasarımını Sürekli Yeniliyor

WhatsApp tasarımını çıktığı yıldan bu yana büyük bir şekilde güncellemedi. Bu da bir yandan insanların alışkanlığından ötürü onlara kullanım kolaylığı sağlasa da görsel açıdan bakarsak kendini geliştirmeyen bir uygulama olarak kaldı. Telegram‘a baktığımızda ise bize 4 farklı tema örneği sunuyor. Telegram’ın arayüzü kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Hatta karanlık temasını kullanan birçok kullanıcı olduğunu görmekteyiz.

2) Kaynakları Herkes Görebiliyor

Telegram’ı özel kılan bir başka konu geliştirici bir komuniteye bağlı çıkması. Kodları halka açık. Girip inceleyebilirsiniz. Orada ne kod var ise uygulamanızda o çalışıyor.  Üstelik birçok geliştirici kodlara düzeltme yapabildiğinden ve sık güncelleme çıktığından sıkıntı yaşama ihtimaliniz WhatsApp’a göre az bulunmaktadır. Çünkü Whatsapp’ta meydana gelen çökmeleri hatırlarsanız bunların çözümlenme süresi fazla sürerken, Telegram gelişmiş kodlama özelliği ile uygulama kısa süre içinde düzeltilebiliyor.

Related Post

3) Mesajlar Kendisi Kayboluyor

Mesajlaşma uygulamalarında gerekli ve gereksiz her türlü konuşmalar ve mesajlaşmalar yapıyoruz. Bu mesajlaşmalar içerisinde dosyalar, belgeler, videolar ve konuşmalar oluyor. Bu mesajlaşmalar telefonunuzda, tabletinizde veya bilgisayarınızda fazla yer kaplamasına neden olabilir. Telegram kullanıcılarına kolaylık açısından, mesajları kendisi bir süre sonra temizliyor. WhatsApp’ta aynı durumu yapmak için kendiniz yapmanız gerekir.

4) Sohbet Gizlilik İlişkisi İçeriyor

Telegram’da yaptığınız sohbetler yaptığınız kişiler arasında kalmaktadır. Üçüncü kişilere o sohbette konuştuğunuz içerikleri atmanız Telegram tarafından engellenmektedir. Ayrıca Telegram‘da Gizli Sohbetler kısmı da bulunmaktadır. Gizli sohbetler, ortalama bir yakın arkadaştan daha fazla gizlilik isteyen insanlar içindir. Gizli sohbetlerdeki tüm mesajlar uçtan uca şifreleme kullanır. Bu, yalnızca sizin ve konuştuğunuz kişinin bu mesajları Telegram’da okuyabileceği anlamına gelir. Başka hiç kimse onları deşifre edemez.

5) Bulut Tabanlı Mesajlaşma Özelliği Bulunuyor

WhatsApp’ın çıktığından bu yana en büyük sorunu Bulut desteğinin bulunmaması yer alıyor. Özellikle bir işletim sisteminden ötekine geçerken hiçbir yedeği aktaramamak elverişsiz bir durum olarak gözümüze çarpıyor. Facebook bunu bildiği için Messenger’ın sunucunu Facebook’a bağladı. Böylece mesajlarınız her yerde kalıyor. Telegram aynı yolu tercih etti. Şeffaflık ve hizmet kalitesini seçtiklerinden bilgileriniz her platforma 2 saniyede aktarılıyor ve cihazlar arası geçiş, giriş yapma, iki adımlı doğrulama işlemleri çok kolay. Bilgisayarda bıraktığınız sohbeti saatinizde devam ettirebilirsiniz.

Neden Alternatif Arıyoruz?

Geçtiğimiz günlerde pek çok kişinin bildiği üzere Whatsapp yeni gizlilik sözleşmesini yayınladı. Kullanıcıların önemli bir kısmıysa Whatsapp’a alternatif aramaya başladı. Yeni sözleşmenin detaylarına aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Önerilen İçerikler