Root ile Neler Yapılabilir
Daha önce bahsetmiş olduğumuz Root Nasıl Atılır konusunun ardından Root ile yapılabilecek bazı özel şeyleri listelemek istedik. Burada bahsettiğimiz şeyleri maalesef ki sıradan bir Android cihazla yapabilmek mümkün değildir. İşte Root ile Neler Yapılabilir sorusunu cevaplayacak birbirinden yararlı root uygulamaları;
1- Silinmeyen Sistem Uygulamalarını Silme
Telefonu aldığımız zaman telefonla beraber hiç kullanmadığımız onlarca sistem uygulaması da cihazımıza yüklü olarak gelir. Bu durumda normal şartlar altında elimizden bir şey gelmiyor. Ancak telefonunuz rootluysa telefonunuzda bulunan her uygulamayı silebilirsiniz.
2- Kayıtlı Wifi Şifrelerini Görme
Telefonunuza daha önceden kaydetmiş olduğunuz ancak daha sonra unuttuğunuz wifi şifrelerini görmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Tabi ki telefonunuzun rootlu olması gerekmekte.
3- Uygulama Gizleme
Telefonunuzda bulunan herhangi bir uygulamayı gizlemek için root uygulamalarını kullanabilirsiniz. Öyle sıradan bir gizleme değil. Gizlediğiniz uygulamalar hiçbir şekilde ayarlarda veya herhangi bir yerde görünmemektedir. Bu da rootun yetkilerinin sağladığı ayrıcalıklardan 🙂
4- Sahte Konum Atma
Bazı durumlarda konumunuzu paylaşmak istemeyebilir veya birilerine şaka yapmak isteyebilirsiniz. Seçim tamamen size kalmış (Pokemon Go için kullanan bile vardı). Konumunuzu olduğunuz yerden farklı bir yer olarak diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.
5- İşlemci Gücünü Sabitlemek
Telefonunuzda bulunan işlemci gücünün maksimum çalışma kapasitesini düşürerek ısınmasına engel olabilir ve şarjınızın çok daha uzun süre gitmesini sağlayabilirsiniz. Bunun sonucunda telefonunuzun yavaşlaması da muhtemel.
6- Yazı Tipi Değiştirme
Telefonunuzu ilk aldığınızda gelen yazı tiplerinin yanı sıra yüzlerce farklı yazı tipini de kullanabilirsiniz.
Geri bildirim: Telefonun Rootlu Olduğunu Nasıl Anlarız - Teknoloji Elçileri