İnstagram Belirli Kişiye Fotoğraf Gizleme

İnstagram‘ın fotoğraf paylaşma uygulaması olması sebebiyle gizlilik kullanıcıların önemsediği bir konu olarak başta geliyor. Son zamanlarda gelen bir özellik fotoğraf gizleme özelliği sunsa da İnstagram fotoğrafları belirli kişiye gizleme özelliği uygulama tarafından getirilmiş bir özellik değil. Bu durumda ancak bizim kendi geliştirdiğimiz yöntemlerle bu mümkün olabilmektedir.

İnstagram Fotoğrafları Belirli Kişiye Gizleme

Fotoğraflarınızı birinden gizleme istiyorsanız bunun en kesin yolu onu engellemektir ancak siz engellemeyip sadece bazı fotoğraflarınızı ondan gizli paylaşmak istiyorsanız bu durumda uygulamanın bazı özelliklerinden vazgeçmeniz gerekmekte. Eğer bunu istemezseniz hikaye gizleme özelliği de işinizi görebilir.

instagram fotoğraflarını belirli kişiye özel olarak gizleme

Çünkü İnstagram fotoğrafları belirli kişilerden gizleme değil de belirli kişilere özel paylaşma özelliği sunuyor. Bunu da İnstagram Direct kullanarak yapabilirsiniz. Direct uygulamasından paylaşacağınız fotoğrafları 15 kişiye gönderebilir ve başkasının görmemesini sağlayabilirsiniz. Ancak bu işlem özel mesaj olarak yapılabildiği için tam anlamıyla paylaşım yapmak sayılmaz. Dilerseniz hikaye gizleme özelliğine göz atın.

İnstagram Hikayeleri Belirli Kişiye Gizleme

instagram hikaye gizleme 2019

Gönderilerin yanı sıra belirli kişiye özel gizleme özelliği hikayelerde daha kullanışlı. Bir hikaye gönderdiğiniz zaman bu hikayeyi belirli kişilerin sizi takip ediyor olsalar bile görmemesini sağlamanız mümkün. Öncelikle ayarlardan o kişiye hikaye gizleme özelliğini ayarlamanız gerekiyor.

instagram hikayeleri belirli kişiden gizleme

Bu işlemin ardından istemediğiniz kişilerin görmeyeceği şekilde hikaye paylaşabileceksiniz. Ayrıca başkasının hikayelerine de onlardan gizlice bakabilme imkanınız bulunuyor. Bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek için İnstagram’da Hikayelere Gizlice Bakmak isimli yazımıza göz atabilirsiniz.

İnstagram Paylaşılmış Fotoğrafı Geçici Olarak Gizleme

İnstagram üzerindeki bir diğer özellik de paylaşmış olduğunuz fotoğrafı bir süreliğine gizleme özelliğidir. İstediğiniz zaman sildiğiniz fotoğrafları geri getirebilmenizi sağlayan bu özelliğin nasıl kullanıldığını öğrenmek için İnstagram Fotoğraf Gizleme isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Gizlenmiş fotoğraflar silinmemiş olurlar ve istediğiniz zaman geri getirebilirsiniz. Gizlediğiniz süre boyunca profilinizi ziyaret eden kullanıcılar gizlediğiniz fotoğrafları göremezler ancak beğenilen fotoğraflar geçmişinden bu fotoğraflara ulaşabilirler. İnstagram fotoğraflarını belirli kişiye gizleme işlemi ancak bu kadar yapılabilmektedir.

İnstagram Belirli Kişiye Fotoğraf Gizleme” için 2 yorum

Bir Cevap Yazın