Spotify’ın Bilinmeyen En Kullanışlı 10 Özelliği

Müzik sektörünün son zamanlardaki zirve platformu olan Spotify, 300 milyondan fazla aktif kullanıcısına çeşitli imkanlar sunuyor. Geniş bir kütüphanesi olması, 320 kbit/s’ye kadar çıkan ses kalitesi, her şarkıyı anlayan öneri algoritması, kullanıcılara reklamlı da olsa sunduğu ücretsiz kullanım imkanı spotify kullanıcıların müzik sektöründe ilk tercihi oluyor. Spotify birçok gelişmiş ve kullanışlı özelliğe sahip olduğu için, her özelliğini kullanmamış olabilir ve gerek duymuyor olabiliriz. Özellikle daha kolay bir şekilde uygulamayı kullanmamızı sağlayacak özelliklerden mahrum kalıyor olabiliriz, Spotify’ın en kullanışlı ve bilinmeyen 10 özelliğini hazırladık.

1) Şarkı Sözleri ile Şarkıyı Bulma

Kafede, spor salonunda, işte veya herhangi bir yerde başkası tarafından dinlenen şarkıyı duydunuz ve Spotify çalma listenize eklemek istiyorsanız, Spotify’a yeni gelen arama özelliği sayesinde bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür. Arama kısmına dinlediğiniz şarkının herhangi sözlerini yazın ve aratın, eğer platformda mevcutsa Spotify onu bulacaktır. Böylelikle çalma listenize yeni şarkınız eklenmiş olacaktır.

2) Spotify Kodları ile Şarkılara Hızlıca Ulaşma

Spotify Kodları ile Şarkılara Hızlıca Ulaşma

Spotify‘ın en az bilinen özelliklerinden biri de Spotify kodları bulunuyor. Her kullanıcının, şarkının ve çalma listesinin ve albümün kendisine özel Spotify kodu bulunuyor. Anında müzik yayını yapmak için veya şarkıları yakındaki arkadaşlarla herhangi bir bağlantı paylaşımına gerek kalmadan, bu kodlar sayesinde istediğiniz çalma listesini, profilinizi veya şarkınızı paylaşabiliyorsunuz. Spotify kodları, albüm kapaklarının ve profil resimlerinin altında yer alıyor. Spotify Kodlarını kullanmak için Spotify uygulamasını açın, daha sonra Arama butonuna tıklayın. Sağ üst köşede, arama çubuğunun yanında kamera ikonunu göreceksiniz. Buna tıklayın. Kamerayı kodun üzerine tutun, ilişkili şarkıya hızlı şekilde geçeceksiniz.

3) Shazam Hesabınızı Birleştirme

Shazam Hesabınızı Birleştirme

Spotify hesabınızı ve kafanızı takılan şarkıları hemen bulmanızı sağlayan uygulama Shazam ile birleştirebilirsiniz. Böylece Shazam kullanarak bulduğunuz şarkıları, Spotify özel çalma listesi oluşturarak, tüm şarkılarınızı tek bir merkezde Spotify kütüphanesinde bulundurmuş olursunuz. Birleştirme işlemini yapmak için 3 adım izlemeniz yeterli olacaktır.

  • 1) Shazam uygulamasını açıp ekranı sola kaydırarak kütüphanenize erişin.
  • 2) Sol üstte görünen ayarlar simgesine tıklayın.
  • 3) Ayarlarda Spotify simgesinin yanında bulunan bağlan butonuna tıklayın ve şartları kabul edin.

4) Çalma Listesi Klasörü Oluşturma

Eğer her türlü müzik için çalma listesi oluşturduysanız, kütüphaneniz biraz karışık olabilir. Bu durumu önlemek için bilgisayar uygulamasının içerisinde sol tarafta bulunan menüde yer alan çalma listelerinden herhangi birine sağ tıklayıp Klasör Oluştur butonuna tıklarsanız bir çalma listesi klasörü oluşturacaksınız. Mobil uygulama üzerinden klasör oluşturabilmeniz şu an mümkün değildir.

5) Albümlerin Gizli Sürümlerini Bulma

Albümlerin Gizli Sürümlerini Bulma

Spotify, şarkısını yükleyen bir sanatçıya hiçbir sansür uygulamadan platformda yer veriyor. Bazı sanatçılar albümlerinin farklı versiyonlarını da yüklüyorlar ama herkese açık yayınlamıyorlar. Bunları bulabileceğiniz gizli bir bölüm bulunuyor. Spotify’ı masaüstü uygulamasından açın ve bir albüme girin. “1 tane daha…” gibi bir başlık göreceksiniz, ona tıklayın ve yüklenen diğer versiyonlara ulaşın. Bu özellik, her albümde geçerli olmuyor, erişim sağlayabilmeniz için sanatçının yüklemesi gerekiyor.

6) Grup Oturumu Başlatma

Grup Oturumu Başlatma

Arkadaşlarınızla beraber aynı anda müzik dinlemek isteyenler için Spotify’ın yeni özelliği olan Grup Oturumunu kullanabilirsiniz. Bu özellik sayesinde bir kişi grup oturumu başlattığı zaman 4 farklı arkadaşını davet edebiliyor ve aynı anda müzikleri dinleyebiliyorsunuz. Oturumunuza kodu tarayarak katılan kişi veya kişiler, artık sizin yapabildiğiniz kontrollere sahip olmuş oluyor. Ancak bu kadar fazla kişiye destek sunan özelliği kullanabilmek için tüm katılımcıların aynı konumda olması gerekiyor

7) Çevrimdışı Mod Sayesinde 1 Ay Ücretsiz Kullanım

Çevrimdışı Mod Sayesinde 1 Ay Ücretsiz Kullanım

Spotify, Premium üyeliğine başladığınız tarihten itibaren her ay otomatik olarak sizden para almaya başlar, eğer ödeme işlemlerinde bir problem meydana gelirse, premium üyeliğiniz iptal olur ve normal üye klasmanına düşmüş olursunuz. Böylece premium üyeliğin size sunmuş olduğu imkanlardan mahrum kalırsınız. Yalnız, hesabınızı Çevrimdışı Moda alarak 30 gün boyunca ücret ödemeden indirdiğiniz şarkıları dinleyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için, ayarlar kısmından Çevrimdışı Modu seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

8) Data Saver Modunu Kullanın

Data Saver Modunu Kullanın

Sınırlı bir internet bağlantınız varsa, Spotify’ı Data Saver (Veri Tasarrufu) Modu ile kullanabilirsiniz. Bu özellik dinleyeceğiniz müziklerin kalitesini 24 kbit/s seviyesine kadar düşürüyor, istediğiniz herhangi bir şarkıyı dinlemenizde problem olmuyor. Sadece yüksek kaliteden mahrum kalmış oluyorsunuz. Data Saver özelliğini aktif etmek için 2 adım yeterlidir.

  • Spotify’ı açın ve sağ üst köşedeki Ayarlar butonuna tıklayın. 
  • Açılan sayfadaki “Data Saver” butonunu aktifleştirmeniz yeterli. 

9) Silinen Çalma Listelerini Geri Getirme

Spotify’ı en etkili ve en çok kullanılan özelliklerinden biri çalma listeleri oluşturmaktır. Bazen bu çalma listelerini silmemiz gerekebilir veya hesabınız çalınabilir ve hesabınıza giren kişi çalma listenizi silebilir. Silinen çalma listenizi kurtarmanın yolu basit olduğundan, çalma listeniz silindi diye üzülmenize gerek yoktur. Sırasıyla yapmanız gerekenler;

  • Spotify web sayfası üzerinden profil hesabınıza giriş yapın.
  • Sol taraftaki çalma listelerini geri getir butonuna basın.
  • Ardından kurtarmak istediğiniz çalma listesini bulun ve geri yükle kısmına basın.

10) Yeni Bir Dil Öğrenme

Yeni Bir Dil Öğrenme

Spotify yeni bir dil öğrenmek için kullanıcılara bazı imkanlar sunuyor. Spotify’ın Listen Language uygulaması sayesinde yeni öğrendiğiniz veya geliştirmek istediğiniz bir dili, uygulama ile beraber kendinizi uzmanlaştırabilirsiniz. Bu listelerde 24 adet dilden dilediğinizi seçerek ücretsiz sesli dersleri dinleyebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın